This section is under reconstruction.
Please come back in a few days or contact us.
ALIRIA STUDIOS™
Balet Copii

Cursurile de balet pentru copii au efecte benefice atat asupra corpului, cat si asupra spiritului. Dansul este modul cel mai bun de a stimula coordonarea, logica, echilibrul, expresivitatea, muzicalitatea si de a asigura o crestere armonioasa din punct de vedere fizic si psihic.


“Un pas, un gest, o miscare si o atitudine ne spun ceea ce nimic nu poate sa exprime; cu cat sunt mai puternice sentimentele care trebuie sa fie redate, cu atat se gasesc mai putine cuvinte. Exclamatiile, fiind limitele la care limbajul pasiunilor mai poate ajunge, devin insuficiente si atunci sunt inlocuite de gest. “ (Jean Georges Noverre)


Istoria termenilor in dansul clasic incepe cu primele secole de balet de la Curtea Regilor Frantei, fapt pentru care terminologia tehnicii dansului este in franceza.


Dansul Clasic este un gen artistic construit din miscari variate, ritmice si expresive ale corpului omenesc, executate cu acompaniament muzical, imbinand elemente din dans, muzica, arte plastice si literatura. Baletul este, in fond, o comunicare de idei, fapte si sentimente si se bazeaza pe reguli de executie foarte precise, pe o tehnica specifica ce contine simetrie, claritate, logica, echilibru si fluiditate.


Instrumentul de expresie al dansului este corpul uman. Frumusetea corporala rezulta din proportia partilor componente (picioare, brate, trunchi si cap) unele fata de altele. Frumusetea dansului clasic consta in patru elemente: pozitia, dinamica, aspectul si calitatea.


Studiul dansului clasic incepe cu exercitiile de la bara, care continua sa se perfectioneze la centrul salii, fiind apoi o pregatire foarte importanta pentru practica scenica.


INSCRIERI

vezi toate articolele

Postat martie 28, 2014 - 00:00Newsletter
Abonează-te la ştiri
RSS


ALIRIA SRL
Piaţa 1 Mai nr. 1-2
400058 Cluj-Napoca, Cluj
E-mail:
Tel: 0264 599 000
Fax: 0264 599 311
Program de Luni până Vineri 9:30 - 18:30Vezi Harta


Alte resurse
Go